Skattepenger.net

For deg som har spørsmål om skattepenger.

Tips til hva du kan gjøre med skattepengene dine

Hvert år får tusenvis av nordmenn igjen penger på skatten, men hvordan er det egentlig best å forholde seg til disse pengene for å få aller mest ut av dem? Mange bruker dem på en ekstra dyr middag eller en kveld på byen, eller til å kanskje kjøpe seg noe de har hatt lyst på lenge. Men finnes det andre måter man kan tenke på når det kommer til å utnytte disse ekstra pengene som plutselig dukker opp i hverdagen? Svaret er ja, og her får du noen gode tips til hva du kan bruke dem til.

 

Hvis man gjør forskuddsoppgjøret sitt riktig, får man verken penger tilbake i skatt, eller skattesmell, men det er likevel mange som sliter med at de gjør feil og mange ender opp med å skulle betale ekstra penger i skatt. Men det gode er at for mange så slår feilen ut i positiv retning, og man får ekstra penger inn på kontoen på våren. God timing er det også, men hva skal man bruke de ekstra, uventede, og veldig velkomne pengene sine på?

 

Invester i aksjer

 

Flere og flere velger å investere i aksjer, og ikke minst har kryptovaluta blitt populært. Det er risiko forbundet med dette, som man skal være ok med, men hvis man har lyst til å investere i kryptovaluta, så kan skattepengene være gode – fordi det er mest sannsynlig penger du ikke trenger i det daglige livet ditt til utgifter og den slags type ting.

 

Å investere kan være en veldig fin måte å aktivere pengene sine på, men dette er forutsatt at man ikke trenger dem til noen innenfor ganske lenge, for hele poenget er å la dem vokse over tid.

 

Spar til bolig, reise eller andre store drømmer

 

Det å spare penger i hverdagen er bra, men det er ikke alltid at man kommer så langt som man ønsker, når man bare sparer det som er ekstra i hverdagen.

 

Derfor kan det være fint å for eksempel benytte muligheten ved bursdager eller det å få penger i retur fra skatt, som en fin måte å spare litt ekstra på, uten at det går ut over hverdagen og de utgiftene og ønskene man har i det daglige livet sitt, som man bruker lønnen sin på.

 

Bruk penger på opplevelser

 

Hvis det er noe pandemien har lært oss nordmenn, og alle andre også, er det at vi burde prioritere opplevelser. Så enten det er en helgetur med kjæresten, eller bare å skjemme bort deg selv, så gjør det.

 

Det er viktig å ha penger til de ekstra gode øyeblikkene i hverdagen, og det å spare skattepengene og bruke dem på nettopp dette, er absolutt ikke noen dårlig idé akkurat.

 

 


Copyright © 2012. All Rights Reserved.