Skattepenger.net

For deg som har spørsmål om skattepenger.

Hold styr på skatten

 

Skatt er noe mange synes kan være komplisert å finne ut av og holde styr på. Det er mye du skal ta høyde får når du beregner skatt, og det er opp til deg å beregne den riktige inntekten. I tillegg er det en rekke begreper og termer som du skal være innforstått med når du er i jobb og betaler skatt.

 

Her kan du lese om noen viktige begreper du vil møte på når du skal beregne, betale og få tilbake på skatten.

 

Beregne skattepenger

 

Du får utbetalt skattepenger dersom du har betalt for mye skatt i løpet av året. Det vil generelt være ønskelig å betale litt mer i skatt og få tilbake, fremfor å gå på den fryktede «skattesmellen» i utgangspunktet betaler du vergen mer eller mindre om du går på den smellen, men det kan være vanskeligere å finansiere en stor sum på en gang.

 

Når du legger inn din forventede inntekt hos skatteetaten, vil de beregne hvor mye du skal betale i skatt. For å beregne inntekt kan du høre med arbeidsgiver, ta utgangspunkt i tidligere lønn eller undersøke antall timer din stilling har i arbeidskontrakten din.

 

Hva kan du bruke skatten til

 

Pengene du eventuelt får tilbake på skatt kan du bruke som du vil. de kommer gjerne noen måneder før sommerferien så mange velger å bruke de her. Andre investerer pengene videre i aksjer eller fond, du kan lese mer om dette hos https://aksjeskole.com/. Nøyaktig når pengene kommer avhengige av om du har levert skattemeldingen i tide, samt noen andre faktorer for eksempel om du er selvstendig næringsdrivende.

 

Skattemelding

 

Skattemeldingen het tidligere selvangivelse, og er et årlig oppgjør av inntekt, fradrag osv. Dersom du jobber i Norge, vil du få en forhånds utfylt skattemelding i mars måned, basert på opplysningen fra siste dag i året før. Husk alltid å sjekke opplysningene slik at du har full kontroll over skattemeldingen din.

 

 


Copyright © 2012. All Rights Reserved.