Skattepenger.net

For deg som har spørsmål om skattepenger.

6 ting du kan bruke skattepengene dine på

 

I år kan 6 av 10 nordmenn forvente å få penger tilbake på skatten. I snitt vil det bli betalt ut drøye 15 000 kr til 2,9 millioner nordmenn. Det betyr at du har over 50 % sjanse til å havne i gruppen som får penger tilbake. Skulle du være så heldig å være blant disse er dette 6 ting du kan bruke pengene dine på.

 

1. Betal ned gjeld

 

Kredittkortgjelden i Norge er høyere enn noen gang tidligere. Dette er lån som ofte kommer med svært høye renter, gjerne 3-4 ganger høyere enn et gjennomsnittlig boliglån. Med litt ekstra penger på konto kan dette være den beste måten du kan bruke skattepengene når de dukker opp på konto. Det føles kanskje ikke sånn umiddelbart, men det tar ikke lang tid etter at gjelden er nedbetalt før du vil se at du har mer penger til rådighet.

 

2. Gjør strømtiltak

 

Strømkrisen er på ingen måte over og er forventet å vedvare i mange år fremover. Sannsynligvis vil vi aldri komme tilbake til de lave prisene vi hadde for noen år siden. Med noen ekstra kroner på konto er det kanskje nå du skal ta de fornuftige grepene som kan få ned strømregningen. En varmepumpe kan effektivisere strømbruken din betraktelig. Har du mer penger til rådighet kan også investering i solceller være tingen. Plutselig har du blitt strømleverandør med mulighet for å selle overskuddsstrømmen din videre.

 

3. Kjøp deg noe du har lyst på

 

Det er kanskje ikke det første du gjør med pengene, men det er også lov til å unne seg noe godt med skattepengene. Kanskje er dette muligheten til å bytte ut tv-en som begynner å synge på siste verset, eller kjøpe de skoene du har gått og siklet etter. En tur på byen med gode venner eller en bedre middag er også lov å unne seg. Eller kanskje du vil teste ut noen nye casinoer på nett. Hvem vet, har du flaksen med det har du plutselig endt opp med enda mer penger enn du hadde fra starten.

 

4. Start en spareplan

 

Det er kanskje mange år til du har tenkt å gå av med pensjon, men om du ikke har begynt å forberede deg enda er det mulig det er på tide å starte. For å opprettholde den samme livsstilen du har i dag er det fornuftig å planlegge for årene når du ikke lenger mottar lønn fra arbeidsgiver. Et pensjonsfond, plassering av penger i aksjer eller kjøp av kryptovaluta kan være måter du kan få skattepengene dine til å øke i verdi. Noen mer risikofylte enn andre, men alle tiltak som kan inngå i en spareplan.

 

5. Puss opp hjemme

 

Oppussing i hjemmet er en av de tingene flest nordmenn oppgir at de bruker skattepengene sine på. Enten det er å skifte ut sofaen, legge nytt gulv eller male en vegg så heter det seg at forandring fryder. Oppussing kan dessuten vise seg å være en investering, ettersom det kan bidra til å løfte verdien på boligen din om du senere skulle bestemme deg for å selge den.  

 

6. Oppgrader ferien

 

På denne tiden av året har de fleste allerede lagt ferieplanene. I det minste bestemt når ferien skal avvikles. Men med inflasjonen på et nivå man ikke har sett siden 90-tallet har det blitt dyrere å leve. Maten er dyrere, boliglånet er dyrere. Alt er dyrere. Derfor er det mange som har valgt å nedgradere ferieplanene fra tidligere år. Med skattepengene åpner muligheten seg for å kjøpe ferien du hadde lyst på likevel. Enten det er til utlandet eller en norgesferie kan du kanskje få mer ut av ferien enn du opprinnelig hadde sett for seg. En god ferie er kanskje alt som skal til for å få energien og motivasjonen til å kaste seg løs på de siste månedene av året.  

 


Copyright © 2012. All Rights Reserved.